9 Mart 2016 Çarşamba

Taze Bakla Yemeği

Bakla tezgaha düşerse, bize de almak düşer :) Dereotlu ve yanında sarımsaklı yoğurt ile nefis olur. Benim yaptığım tarifi şuraya bırakıyorum. Denemesi sizden :)




Taze Bakla Yemeği

Malzemeler

- Yarım kilo taze bakla
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Pul biber
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı un(tepeleme)
- Yarım limon
- 1 çay kaşığı şeker
- Sıvı yağ

Yapılışı;

- Baklaların üzerine gelecek kadar su bir kabın içerisine doldurulur .Un ve limon suyu ilave edilerek çırpılır.

- Bakla temizlenerek küçük küçük doğranır. Bol suda yıkanır ve unlu limonlu suyun içerisinde baklalar kararmasın diye bekletilir.

- Bu arada tencerede soğanlar pembeleşene kadar sıvıyağda kavrulur. Salça ve baharatlar ilave edilir.

- Baklalar süzülerek yıkanmadan tencereye ilave edilir. Birkaç dakika kavrulur. Kaynamış su baklaların üzerini  1-2 parmak geçinceye kadar ilave edilir. Tuz ve şeker eklenerek düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.

- Kaynadıktan sonra kısık ateşte yarım saat kadar pişirilerek ocaktan alınır.

- Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılması tavsiye edilir.

Afiyet olsun.
 
Not: Normal tencerede yapacaksanız daha uzun sürede pişecektir. Suyunu sık sık kontrol ederek pişirmenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder