Nefis bir tahinli çörek tarifim var :) ilk deneme de hayran kaldığım mis gibi lezzet, size de şiddetle öneririm.
Tahinli Çörek
Malzemeler
Hamuru için;
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı kuru maya
- Alabildiğine un (başlangıç için 3 su bardağı yeterli)
- 3 çay bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 dolu yemek kaşığı tereyağı (iyice erimiş olsun)
İç malzeme için;
- 1,5 su bardağı tahin
- 1 su bardağından biraz fazla şeker (isteğe göre şekeri arttırın ben 1,5 su bardağı koyuyorum)
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- Ceviz veya fındık
İç malzeme için;
- 1,5 su bardağı tahin
- 1 su bardağından biraz fazla şeker (isteğe göre şekeri arttırın ben 1,5 su bardağı koyuyorum)
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- Ceviz veya fındık
- İsteğe göre susam da ekleyebilirsiniz
Yapılışı;
- Ilık sütün içine mayayı, şekeri ve tuzu koyup karıştırın, üzerine diğer malzemeleri de koyun ve yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru en az bir saat bekletin.
- Beklettiğiniz hamuru 12 parçaya ayırıp bezeler yapın her bezeyi elinizle ya da merdaneyle 1 cm olacak şekilde inceltin.
- İncelttiğiniz hamura önceden karıştırdığınız tahin ve şeker karışımını iyice sürün ( bezenin boyutuna göre değişir ama dolu bir çorba kaşığı yeterli oluyor ) ve hamuru sarın.
- En az yarım saat bekletin.
- Beklettiğiniz ruloları elinizle tezgahta yuvarlayarak inceltin ve spiral şekilde sarıp tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp ceviz ve susan serpin önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar (üstü kızaracak şekilde) pişirin.
- Ben üzerine yumurta sürmedim, kokusu belki rahatsız eder diye düşündüm. Onun yerine fırça yardımıyla sıvıyağ sürdüm.
Afiyet olsun.
'Fırına girmeden hemen önce'
Yapılışı;
- Ilık sütün içine mayayı, şekeri ve tuzu koyup karıştırın, üzerine diğer malzemeleri de koyun ve yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru en az bir saat bekletin.
- Beklettiğiniz hamuru 12 parçaya ayırıp bezeler yapın her bezeyi elinizle ya da merdaneyle 1 cm olacak şekilde inceltin.
- İncelttiğiniz hamura önceden karıştırdığınız tahin ve şeker karışımını iyice sürün ( bezenin boyutuna göre değişir ama dolu bir çorba kaşığı yeterli oluyor ) ve hamuru sarın.
- En az yarım saat bekletin.
- Beklettiğiniz ruloları elinizle tezgahta yuvarlayarak inceltin ve spiral şekilde sarıp tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp ceviz ve susan serpin önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar (üstü kızaracak şekilde) pişirin.
- Ben üzerine yumurta sürmedim, kokusu belki rahatsız eder diye düşündüm. Onun yerine fırça yardımıyla sıvıyağ sürdüm.
Afiyet olsun.
'Fırına girmeden hemen önce'
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder