19 Şubat 2016 Cuma

İçli Köfte

 
Bu güzel lezzete bayılıyorum ve sonunda bir tarif tutturabildim. Görüntü de olan ama yağa atınca dağılan, kırılan, patlayan daha önceki deneyimlerim hep hüsranla sonuçlandı. Sonrasında bir ara denemeyi bıraktım ama göründüğü üzere yine dayanamadım ve bu seferki gerçekten beni şaşırttı. :) İnstagram da severek takip ettiğim sevgili @nurmutfagi kullanıcı adlı Nuray Köse'ye ait. Yine bırakıp kaçıyorum bu güzel tarifi :)




İçli Köfte

Malzemeler


Dış hamuru;


- 1 kg çiğ köftelik bulgur
- 250 gr çiğ köftelik kıyma
- 1 adet soğan rendesi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yumurta
- 1 buçuk su bardağı un
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber

İç harcı;

- 1 kg kıyma
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 6 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates Salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Ceviz

Yapılışı;

Öncelikle tereyağında soğanları suyunu çekene kadar kavurun ve kıymayı ilave edin. Kıyma da iyice suyunu çekince, salça ve baharatları ilave edip ocağı söndürün ve bu iç harcı soğumaya bırakın.
Sonrasında dış hamuru için, bulguru ıslatıp biraz beklettikten sonra un ve yumurta hariç tüm malzemeleri karıştırıp hamuru yoğurun. Çiğ köfte tepsiniz var ise yoğrulması daha çabuk ve güzel olur. Hamur sakız kıvamına gelince yumurta ve un ilave edip karıştırın ve tekrar yoğurmaya devam edin.

Daha sonra şekillendirin ve kızgın yağda kızartın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder