18 Şubat 2016 Perşembe

Şöbiyet

Bayramda seyranda hiç istenmeyen, tabağa dahi alınmayan şerbetli tatlı, normal zamanda can çekerse en basitinden bir şeyler yapılabilir elbet :) Kolay yapım şöbiyet karşınızda.



Şöbiyet

Malzemeler

- 15 adet baklavalık yufka
- 100 gr tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- İçi ve üzeri için ceviz
- 100 gr kaymak

 Şerbeti için;

- 2.5 su bardağı su
- 2 su bardak şeker
- Bir kaç damla limon suyu

    Fırına girmeden önceki hali


Yapılışı;

- İlk olarak şerbeti hazırlayalım ki ılık şekilde bize lazım. Şeker ve suyu ekleyip kaynayınca limon suyunu da katıp bir kaç dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.

- Tereyağını eritelim ve baklavalık yufkalardan ikişer ikişer alıp aralarını yağlayıp üst üste koyalım. En üst kata yağ sürülmeyecek. Baklava yufkaları dikdortgen olduğundan uzun kenarını 5, kısa kenarını 4 eşit parçaya keselim. Kare parçalar elde etmek onemli olan, 20 parça çıkıyor. Aralarına çay kaşığıyla kaymak koyup ceviz serpelim ve ikiye katlayıp üçgen şeklini verelim. Tepsiye uç kısımları birbirinin üstüne gelecek şekilde dizelim ki açılmasın. 220 derecede kızarana kadar pişirilir. Çabuk piştikleri için takipte olalım. Çıktıktan 3-4 dakika sonra tatlıların üstüne şerbeti gezdirelim. Şerbet ılınmış olmalı, yaklaşık 2-3 dakika kadar tutup alalım. Bu şekilde çıtır çıtır oluyor, daha yumuşak isterseniz 5-6 dakika tutabilirsiniz. Kaymak ve ceviz oranı damak zevkinize kalmış arttırabilirsiniz

 
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder