18 Şubat 2016 Perşembe

Mahlepli Tuzlu Kurabiye (Kuru Pasta)

 
Uzun zamandır girmeye fırsatım olmuyor. Aslında bu blog hem sizin için, hem de benim için inanılmaz kolaylık oluyor. Ölçüler insanın aklında haliyle kalmıyor, buraya girip bakıp rahatlıkla yapıyorum. Kurtarıcım oldu bi nevi :) Şimdi misafirlerimin çok beğendiği kıyır kıyır harika mahlep kokulu tuzlu kuru pasta tarifini de buraya bırakıyorum. Tarif instagramda severek takip ettiğim @umrankamiloglu kullanıcısına ait.




Mahlepli Tuzlu Kurabiye (Kuru Pasta)

Malzemeler


- 100 gr tereyağ ya da margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un

Üzeri için;

- 1 adet yumurta sarısı
- Çörek otu

Yapılışı;

Un hariç tüm malzemeler bir kaba alınarak karıştırılır. Kontrollü bir şekilde un eklenerek, elimize yapışmayacak şekilde, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dilediğimiz şekil verilerek aralıklı olarak dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek, çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek güzelce pişilir. Mahlebin yarattığı nefis koku evin her yanına yayılır. :)

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder