Çikolatalı Mousse Pasta
Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı zeytinyağ veya fındık yağı
- 50 gr. kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağından 2 yemek kaşığı eksik un
Mousse Krema İçin;
- 180 gram bitter çikolata
- ¼ su bardağı süt
- 55 gr tereyağ
- 1 adet yumurta sarısı
- 250 ml soğuk krema
Süslemek için;
- Çikolatalı sos
- Damla çikolata
Yapılışı;
- Yumurta ve şeker koyu kıvama gelene kadar, yaklaşık 6-7 dakika mikser ile çırpılır.
- Sırasıyla diğer malzemeleri de ekleyerek tel çırpıcı ile karıştırılır.
- Karışım yağlanmış borcama dökülür ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir. Kürdan testine tabidir.
- Diğer yandan kreması için, çikolata, süt ve tereyağ benmari usulü eritilir. Sos biraz erimeye başlayınca yumurta sarısı eklenir ve çırpma teliyle ara ara karıştırılır.
- Eriyen çikolatalı karışım ılımaya bırakılır.
- Başka bir kapta krema iyice sertleşene kadar çırpılır. (krem şanti kıvamı olana kadar)
- Sertleşen kremaya, çikolatalı karışımı ekleyin ve karıştırın.
- Ilıyan kekimizin üzerine bu karışımı yayalım.
- Buzdolabında 2 saat kadar bekletelim.
- Pastanın üzerini çikolatalı sos ve damla çikolata ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder