Günlerden bir gün yine kakaolu kek, çikolatamsı şeyler canım istedi. Tam kendimi klasik kakaolu ıslak kek yapacakken bu güzelliğe denk geldim. İnstagramda takip ettiğim sevgili @cupcakepembe kullanıcı adı kullanan Canan hanıma ait bir tarif. Ama ne tarif :) Kreması çok hafif köpüksü değişik bir dokusu olan bir lezzet. Keki de öyle, yani başka tariflerde kullanacağım bir kek tarifi. Görüntüsüyle, tadıyla beni benden alan bu tarife bakarken, Canan hanıma da teşekkürlerimi sunarım. :)
Çikolatalı Mousse Pasta
Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı zeytinyağ veya fındık yağı
- 50 gr. kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağından 2 yemek kaşığı eksik un
Mousse Krema İçin;
- 180 gram bitter çikolata
- ¼ su bardağı süt
- 55 gr tereyağ
- 1 adet yumurta sarısı
- 250 ml soğuk krema
Süslemek için;
- Çikolatalı sos
- Damla çikolata
Yapılışı;
- Yumurta ve şeker koyu kıvama gelene kadar, yaklaşık 6-7 dakika mikser ile çırpılır.
- Sırasıyla diğer malzemeleri de ekleyerek tel çırpıcı ile karıştırılır.
- Karışım yağlanmış borcama dökülür ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir. Kürdan testine tabidir.
- Diğer yandan kreması için, çikolata, süt ve tereyağ benmari usulü eritilir. Sos biraz erimeye başlayınca yumurta sarısı eklenir ve çırpma teliyle ara ara karıştırılır.
- Eriyen çikolatalı karışım ılımaya bırakılır.
- Başka bir kapta krema iyice sertleşene kadar çırpılır. (krem şanti kıvamı olana kadar)
- Sertleşen kremaya, çikolatalı karışımı ekleyin ve karıştırın.
- Ilıyan kekimizin üzerine bu karışımı yayalım.
- Buzdolabında 2 saat kadar bekletelim.
- Pastanın üzerini çikolatalı sos ve damla çikolata ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder