Maalesef son zamanları, hiç bitmese keşke dediğim meyvelerin başında gelir incir. Herşey de kullanmaya da başladım son zamanlarda :) Yine değişik bir şey yaptım, gerçekten değişik oldu. Bakalım ben yine ne yapmışım. :))
İncirli Tart
Malzemeler
- 3-4 adet milföy hamuru
- 2-3 adet incir
- 2 tatlı kaşığı esmer şeker
- 4-5 dal taze kekik
- 100 gr. keçi peyniri
Yapılışı;
- Kullacağımız tepsiye yada borcama yağlı kağıt yerleştirelim.
- Milföy hamurlarını elinizle birleştirip fırın kabının tabanına yayın, kenarlarının biraz yüksek kalmasına dikkat edin. İsterseniz kenarlarına extra milföy şeritleri yerleştirip daha fazla yükseklik verebilirsiniz.
- Üzerine keçi peynirlerini gezdirin, dilimlediğiniz incirleri yerleştirin, esmer şeker serpin ve son olarak taze kekikleri bütün olarak koyup 180-190 derece önceden ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika pişirin.
- Fırından çıkarttıktan sonra üzerine biraz daha keçi peyniri ve taze kekik koyarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder