1 Ekim 2015 Perşembe

Reyhan Şerbeti


Başlıktan da anlaşılacağı gibi rengine bayıldığım reyhan şerbetine değineceğim şimdi ki tarifimde. Hafif ve aromalı bir içecek olan bu lezzetle yeni tanıştım ve çok sevdim. Asitli içecekleri yeni yeni bırakmaya çalışan biri olarak, benim dolabımda yerini almaya başladı bile :)






Reyhan Şerbeti

Malzemeler
- 1 demet taze reyhan
- 5 yemek kaşığı toz şeker (damak tadınıza göre çoğaltabilirsiniz)
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 2 litre kaynar su (10 su bardağı)

Hazırlanışı;
- Reyhan yaprakları yıkanarak derin kaba alınır.
- Üzerine şekeri, limon tuzunu ve kaynar su eklenerek şeker eriyinceye kadar karıştırılır.
- Bu şekilde 2 saat dinlendirilir.
- Dinlendirilen şerbet süzülerek yapraklarından arınır.
- Buzdolabına kaldırılır ve soğuk servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder