Ben dışarıda pastaneden falan poğaça alırken genelde dereotlu ev poğaçası isterim. Özellikle bu İstanbul'da metrolarda Fornetti diye bir dükkan var poğaça satan, onun dereotlusuna bitiyorum. Bence oralardan sabah saatlerinde geçerseniz muhakkak bir deneyin derim. Sanırım işte tam olarak ona en yakın tarifi buldum. Biz bu tarifi çok tuttuk. Hadi şimdi tarife bakalım. :)
Dereotlu Poğaça
Malzemeler
- 1 paket oda sıcaklığında yumuşamış teremyağ (yoksa yarım paket margarin yine aynı büyüklükte tereyağ kullanın)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 4 yemek kaşığı taze yoğurt
- 20 kaşık tam buğday unu (un reyonlarında rahatça bulabilirsiniz ben sökeninkini kullanıyorum, paketi yeşil oluyor)
- 15 kaşık normal beyaz un
- 2 paket kabartma tozu
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 avuç ince doğranmış dereotu
- 1 yemek kaşığı sirke
İçi için;
- Tulum loru (siz istediğiniz peynirle de yapabilirsiniz ama ezerek kullanın)
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
Yapılışı;
- Hamur için bütün malzemeler karıştırıp yoğrulur muhtemelen un miktarı az gelecek burada önemli olan un eklerken çoğunluk tam buğday unu kullanacağız.
- Örneğin 3 kaşık beyaz un koyduysak 5 kaşık tam buğday unu.
- Hazırladığımız hamurumuzu yarım saat dolapta dinlendirelim daha sonra çıkardığımız hamurumuzu şekillendirerek iç malzemesini koyduktan sonra yumurta sarısı ve susamı dökerek 180-200 derece önceden ısıttığımız fırında iyice kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Poğaçalarımızın fırına girmeden önceki hali.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder