Çöp şişi bir hamur işinde kullanacağım hiç aklıma gelmemişti :) Görüntü olarak da tat olarak da farklı bir lezzet oldu, yani sarımsak ve biberiye çok değişik bir tat kattı. Bir de yanına domates sosu olunca bir bir gidiyor bu şişler haberiniz olsun. :) Tarif instagramda severek takip ettiğim sevgili @aynagozdeniz kullanıcısına ait. Bu güzel tarif için çok teşekkür ederim Deniz hanım :)
Sarımsaklı Biberiyeli Ekmek Şişleri
Malzemeler
- 1,5 - 2 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Bir çimdik tuz
- 1 çay kaşığı kuru biberiye
- 2 diş sarımsak rendelenmiş
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- Az rendelenmiş kaşar peyniri (rendenin en küçük tarafıyla rendelenmiş olmalı)
Sos için;
- 1 adet orta boy domates püresi
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Yapılışı;
- Ilık süte maya ve şeker eklenerek karıştırılır, 3-5 dakika bekletilir. Diğer yandan 1 su bardağı un geniş bir kaba alınır ve üzerine tuz eklenerek karıştırılır. Bekleyen mayalı karışım ve sıvıyağ un karışıma eklenir. Hamur toparlanana kadar azar azar un eklenerek ister kaşıkla ister elinizle yoğurarak yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurun üzeri bir bez ile örtülerek oda sıcaklığında yarım saat kadar dinlendirilir.
- Bu sırada küçük bir cezvede tereyağ ve sıvıyağını eritin. Küçük bir kaseye alıp üzerine rendelenmiş sarımsağı ve biberiyeyi ekleyip karıştırın.
- Hamurdan ince parçalar kesin ve elinizde uzatıp şişin etrafına sarın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye şimdilik dizin. 10-15 dakika kadar bu şekilde bekletin. Her tarafına gelecek şekilde yağlı karışımdan sürün. Sonra peynir rendesine bulayın ama fazla da olmasın.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin.
- Onlar pişerken küçük bir cezvede yağı ısıtın. Domates püresi, salça ve baharatları ekleyerek bir kaç dakika kaynatın ve küçük bir kaseye alın. Pişen ekmeklere ayrı bir lezzet katacaktır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder