5 Ekim 2015 Pazartesi

Kırmızı Kadife Kek / Red Velvet Cake

Herkese kocaman kucak dolusu sevgiler..
Uzun zamandır yapmak aklımdaydı şu güzel kırmızı keki ve nihayet yaptım gitti. :)
Tarifini instagram da çok severek takip ettiğim sevgili @bulutagaci nda görüp uyarladım. Yani bana ilham oldu kendisi ama ben biraz değiştirerek uyarladım özellikle kremasını. Çok sevimli oldu rengiyle, görüntüsüyle, tadı da gayet güzel tabi ki de :) Hadi bakalım nasıl yapmışım ben bu meşhur #redvelvetcake denilen lezzeti..

 
 
Kırmızı Kadife Kek / Red Velvet Cake

Malzemeler


Kek için;

- 3 su bardağı un + 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı + 2 çay kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1.5 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- Bir tutam tuz
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1.5 su bardağı süt + 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu (bir kabın içerisine konularak 5 dakika bekletilip, sütün kesilmesi sağlanır)
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- Kırmızı gıda boyası

Krema için;

- 1 paket (200 gr.) labne peyniri (oda sıcaklığında)
- 1 paket krema (200 ml)
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- Bir çimdik tuz

Yapılışı;

- Geniş bir kabın içinde un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve kakaoyu birlikte eleyin.
- Ayrı bir kapta şeker ve yağı çırpın, yumurtaları teker teker ekleyip her seferinde 1 dakika kadar çırpıp en son 3 dakika daha çırpın.
- 5 dakika bekleyen kesik sütün içerisine kırmızı gıda boyası eklenir. Ne kadar ekleneceği size kalmış. Rengin tonuna göre siz belirleyin. Vanilyayı, ekstra 2 yemek kaşığı limon suyu da eklenir ve iyice karıştırılır.
- Yumurtalı karışıma, gıda boyası karışımının üçte birini ve unlu karışımın da üçte birini ekleyip yavaş devirde un karışana kadar karıştırın. Kalan malzemeler için aynı işlemi iki defa daha tekrarlayın.
- Ben 2 adet 16 cm kalıp kullandım, kesme sıkıntısı yaşamamak için. Üşenmezseniz sizde tek kalıp olsa bile bu şekilde yapabilirsiniz. Tamamen size kalmış.
- Dibine yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıbının yan yüzeyleri de yağlanır.
- Karışım kalıbımıza aktarılır. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kontrol ederek 40-45 dakika pişirilir. Kürdan testine de tabidir.


- Krema için kullanılacak olan labne peynirini muhakkak süzün. Hatta tülbent kullanraka bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz ama bu önemli bir ayrıntı, es geçmeyin lütfen.
- Süt kreması katılaşana kadar çırpılır. Üzerine süzülmüş olan labne peynir, vanilya, pudra şekeri ve tuz ekleyip homojen olana dek çırpın. Karışımı mutlaka 3-4 saat buzdolabında bekletin.


- Oda sıcaklığına gelen kekinizi streç film ile hava almayacak şekilde sarıp en az 1 saat tercihen 1 gece dolapta bekletin.
- Tek bir kalıpta yapıldıysa kekimiz iki eşit parçaya ayıralım. Keki ıslatmak için ben nar suyu kullandım ama süt ile de olabilir.
- Varsa sıkma torbası ile kremayı eşit şekilde alt tabana sıkalım. Kalan kremayı pastamızın etrafını kaplamak için kullanalım ve istediğiniz gibi süsleyin. 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder