1 Ekim 2015 Perşembe

Lazanya

Lazanya denemeyen kaldı mı ? Denemediyseniz geç kalmış sayılmazsınız :) Ben marka olarak Barilla kullandığım için tarifi aynen uyguladım. Yani kereviz ve muskat cevizi dışında :) Tarifi paketten aynen buraya yazıyorum.



Lazanya

Malzemeler
- 400 gr. dana kıyma
- 40 gr. doğranmış soğan (1 küçük boy)
- 100 gr. küp doğranmış havuç (1 orta boy)
- 30 gr. domates püresi (1 küçük boy yada orta boy yarısı)
- 40 cl su (1 tam su bardağı + 1/4 su bardağı su daha)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 80 gr. rendelenmiş parmesan peyniri
- 1 defne yaprağı
- Tuz
- Karabiber

Beşamel için;
- 900 ml süt (4.5 su bardağı) (kaynamış)
- 50 gr. tereyağ (3 yemek kaşığı)
- 50 gr. un (1/4 su bardağı)
- Tuz

Yapılışı;
- Bir tavada yağı kızdırın ve soğanları, havucu, defne yaprağını ve kıymayı kahverengileşinceye kadar soteleyin.
- Domates püresini ve suyu ekleyin, tuz ve karabiber ile çeşnilendirerek orta ateşte 20 dakika pişirin. Dilerseniz pratik bir şekilde bolonez sos hazırlamak için yağda kavurduğunuz kıymanın üzerine Barilla Napoletana sosunu ekleyin ve ısıtın.- Geniş bir sos tavasında tereyağını eritin, içine unu ve daha önceden kaynattığınız sütün tamamını ilave edin. Karışımı çırparak topaklanmasını engellerken tuz ekleyerek çeşnilendirin ve kaynatın.
- Fırına dayanıklı bir kabın tabanını yağlayın. Bir kepçe beşameli, ardından 4 yemek kaşığı kıymalı sosu kabın tamamına yayın ve üzerini lazanya yaprakları ile kapatın.
- Son işlemi 4 kez daha toplamda 5 kat elde edecek şekilde tekrarlayın. Her bir lazanya yaprağının kenarlarını bolca beşamel ve kıymalı sos ile kapladığınızdan emin olun. Her kata 15 gr. rendelenmiş parmesan peyniri ekleyin.
- Lazanyayı önceden 220 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkartın ve 10 dakika dinlenmeye bırakın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder