Orman Kebabı
Malzemeler
- Yarım kilo kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 3 adet patlıcan
- 4 diş sarımsak
- Bezelye
- Zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
- Tatlı toz biber
Hazırlanışı;
- Öncelikle patlıcan ve havuç çok küçük olmayacak şekilde doğranır. Yağlanıp tuzlandıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayılarak fırına gönderilir.
- Biraz pişip kızardıktan sonra çıkarılıp üzerine kırmızı ve yeşil biberler de yayılır, az yağ gezdirilir yine fırına gönderilir.
- Etler tencerede kavrulur. Kendi suyunu çekmeye yakın su ilave edip haşlanmaya bırakılır.
- Başka bir tencereye soğan yemeklik doğranır ve az zeytinyağ ile sotelenir. Sarımsakta eklenir.
- Haşlanan etler süzülüp soğana ilave edilir. Burada az daha kavrulur.
- Üzerine küp küp doğranmış patates ve bezelyeleri ilave edilir.
- Ardından tuz, karabiber ve toz biberi de ekleyip bi çevrilir. 1 su bardağı kadar et suyu ekleyip pişirilmeye bırakılır.
- Etli harç pişince fırındaki sebzeler ilave edilip karıştırılır ve borcama yayılır. 180 derecelik fırında pişirilir.
Afiyet olsun.
Not: Bu tarif ile susuz bir yemek oluyor. Ama dileyenler et suyu miktarını fazla tutarak sulu bir yemek de elde edebilirler.
- Tatlı toz biber
Hazırlanışı;
- Öncelikle patlıcan ve havuç çok küçük olmayacak şekilde doğranır. Yağlanıp tuzlandıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayılarak fırına gönderilir.
- Biraz pişip kızardıktan sonra çıkarılıp üzerine kırmızı ve yeşil biberler de yayılır, az yağ gezdirilir yine fırına gönderilir.
- Etler tencerede kavrulur. Kendi suyunu çekmeye yakın su ilave edip haşlanmaya bırakılır.
- Başka bir tencereye soğan yemeklik doğranır ve az zeytinyağ ile sotelenir. Sarımsakta eklenir.
- Haşlanan etler süzülüp soğana ilave edilir. Burada az daha kavrulur.
- Üzerine küp küp doğranmış patates ve bezelyeleri ilave edilir.
- Ardından tuz, karabiber ve toz biberi de ekleyip bi çevrilir. 1 su bardağı kadar et suyu ekleyip pişirilmeye bırakılır.
- Etli harç pişince fırındaki sebzeler ilave edilip karıştırılır ve borcama yayılır. 180 derecelik fırında pişirilir.
Afiyet olsun.
Not: Bu tarif ile susuz bir yemek oluyor. Ama dileyenler et suyu miktarını fazla tutarak sulu bir yemek de elde edebilirler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder