17 Eylül 2015 Perşembe

Kalburabastı Tatlısı

Malum bayram geliyor şerbetli bir tatlı keser anca bizleri :) ee hep baklava da olmaz, yapması da hem yorucu oluyor daha kolay yapım bir şeyler lazım diyorsanız bu tarif tam size göre. Lezzeti, tadı tam isabet. Tarifine bakalım hemen :)


Kalburabastı Tatlısı

Malzemeler

- 125 gr. tereyağ
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı irmik
- 1 fiske tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- 1  paket vanilya
- 4 su bardağına yakın un
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
- Yarım küçük limon

Yapılışı;

- Önce şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın. (Şerbet malzemelerini tencereye alın. Kaynamaya başladıktan sonra 25 dakika kaynatıp altını kapatıp soğumaya bırakın)
- Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve sıvıyağını mikserle iyice çırpın. Sütü ekleyip yeniden çırpın. İrmik, tuz, pudra sekeri ,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Unu bardak bardak koyup elinizle yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
- Hamurdan büyük boy ceviz büyüklüğünde bir parça alıp elinizle biraz açın. Bu hamuru rendenin üzerine hafifçe bastırın. Ortasına ceviz koyup, önce bir kenarı, daha sonra diğer tarafı cevizin üzerine kapatın. Kenarlardan tutarak ters çevirin. Uçlarını hafif düzeltin.
- Yağlanmamış tepsiye veya pişirme kağıdı serilmiş tepsiye tatlıları aralıklı olarak dizin.
- Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırına tatlıyı sürün.
- Üzeri güzelce kızarana kadar pişirin. Tatlıların lezzetli olması için iyi kızarması gerekiyor.
- Soğuk şerbeti, sıcak tatlının üzerine dökün. En az 4-5 saat dinlendirin.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder