4 Eylül 2015 Cuma

Pastane Poğaçası

Merhaba ! Yumuşacık pofuduk harika bir poğaça tarifim var. Not etmenizi şiddetle öneririm. Sevgiyle kalın. Mutlu günler.. :)
Pastane Poğaçası

Malzemeler
- 1 paket yaş maya ya da instant maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 5 yemek kaşığı şeker
- 4 çay kasığı tuz
- Aldığı kadar un
İçi için;
- Peynir, kaşar peyniri, zeytin ezmesi, patates vs.

Hazırlanışı;
- Yaş mayayı, süt ve su ile eritip 10 dakika dinlendirilir.
- Kalan malzemeler ilave edilip yumuşak bir hamur haline getirilir. Ilık bir yerde ağzı kapalı olarak 1 saat dinlendirilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp ince bir şekilde elimizle açılır. Her bir hamurun içine 1 çay kaşığı tereyağ sürülüp içerisine istediğimiz malzeme konularak şekil verilip tepsiye aralıklarla dizilir. (Yağlı kağıt serilmiş tepsiye) Tepside 15 dakika daha mayalanır.
- Üzeri için 2 yumurta sarısı içine bir fiske pudra şekeri, 1 tatlı kasığı su ilave edilip, açmaların üzerine fırça yardımıyla sürülür.
- Susam, çörek otu serpilerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder