4 Eylül 2015 Cuma

Mantarlı Tavuk Graten

Selam ! Akşama ne pişirsem diye düşünüyorsan, sana harika bir tarifim var. İçerisinde mantar, patates, krema vs. var daha ne olsun süper bir lezzet :) Hadi detaylara bir bakalım..

Mantarlı Tavuk Graten

Malzemeler
- 350 gr. tavuk kuşbaşı
- 4 orta boy patates (haşlanmış)
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 kutu krema
- Mantar
- Tuz
- Karabiber
- Kaşar peynir rendesi
- 1 yemek kaşığı galete unu

Hazırlanışı;
- Patatesler haşlandıktan sonra küp küp kesilerek borcama yayılır. Üzerine tuz gezdirilir.
- Tavada sıvıyağ soğan sarımsak kavrulur. Sonra kuşbaşı doğranmış olan tavuk eklenir. Üzerine tuz ve karabiber eklenerek sotelenir.
- Başka bir tavada mantarlar da sotelenmeye bırakılır.
- Pişen tavuklar patateslerin üzerine yayılır.
- Diğer yandan sotelenen mantarların üzerine kutu krema eklenir karıştırılır.
- Altı kapandıktan sonra o da patatesli tavuk üzerine gezdirilir.
- Kaşar peynir rendesi içine galete unu eklenip karıştırılır. Karışım üzerine yayılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşar peynir eriyip kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.


Bu da fırına girmeden önceki son hali :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder