Mantarlı Tavuk Graten
Malzemeler
- 350 gr. tavuk kuşbaşı
- 4 orta boy patates (haşlanmış)
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 kutu krema
- Mantar
- Tuz
- Karabiber
- Kaşar peynir rendesi
- 1 yemek kaşığı galete unu
Hazırlanışı;
- Patatesler haşlandıktan sonra küp küp kesilerek borcama yayılır. Üzerine tuz gezdirilir.
- Tavada sıvıyağ soğan sarımsak kavrulur. Sonra kuşbaşı doğranmış olan tavuk eklenir. Üzerine tuz ve karabiber eklenerek sotelenir.
- Başka bir tavada mantarlar da sotelenmeye bırakılır.
- Pişen tavuklar patateslerin üzerine yayılır.
- Diğer yandan sotelenen mantarların üzerine kutu krema eklenir karıştırılır.
- Altı kapandıktan sonra o da patatesli tavuk üzerine gezdirilir.
- Kaşar peynir rendesi içine galete unu eklenip karıştırılır. Karışım üzerine yayılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşar peynir eriyip kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
- Tavada sıvıyağ soğan sarımsak kavrulur. Sonra kuşbaşı doğranmış olan tavuk eklenir. Üzerine tuz ve karabiber eklenerek sotelenir.
- Başka bir tavada mantarlar da sotelenmeye bırakılır.
- Pişen tavuklar patateslerin üzerine yayılır.
- Diğer yandan sotelenen mantarların üzerine kutu krema eklenir karıştırılır.
- Altı kapandıktan sonra o da patatesli tavuk üzerine gezdirilir.
- Kaşar peynir rendesi içine galete unu eklenip karıştırılır. Karışım üzerine yayılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşar peynir eriyip kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Bu da fırına girmeden önceki son hali :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder