Zeytinyağlı yemekler ne de güzel ne de hafif olur ! Birisi de kalp dostu enginar. Severek yeriz, tarifi de paylaşmaktan geri kalmayız. :)
Zeytinyağlı Enginar
Malzemeler
- 4 adet enginar
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 su bardağı bezelye
- Ya da hazır konserve garnitür
- 1 adet limon
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Kıyılmış dereotu
Hazırlanışı;
- Enginarların içi pişmesi için bir kaç çizik atılır ve tencereye alınır. Üzeri geçecek kadar su eklenir. İçerisine yarım limon suyu ve 1 yemek kaşığı un eklenir, pişirmeye bırakılır. Tencere kapağını kapatmayın ani çıkışları olabiliyor.
- Diğer yandan hazır garnitür varsa eğer her bir enginar için 1 yemek kaşığı bir kaseye alınır. Yok ise, havuçlar ve patatesler küçük küp şeklinde kesilerek pişmeye bırakılır. Bezelyelerde çiğ ise aynı şekilde pişirilmeye bırakılır. Pişip soğuduktan sonra birbirine karıştırılır. Bunlardan da her bir enginar için 1 yemek kaşığı olacak şekilde bir kaseye alınır. Üzerine yarım limon, zeytinyağ, tuz, şeker ve dereotu da eklenerek karıştırılır. Enginarlar olana kadar dolaba kaldırılır.
- Yumuşamış olan enginarlar ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Soğuyan enginarların üzerine hazırladığımız garnitürler konularak az biraz dolaba kaldırılır. Soğuk daha lezzetli oluyor. :)
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder