1 Ekim 2015 Perşembe

Taze İncir Reçeli

İnstagram iyi ki var ! O kadar güzel insanlar, o kadar güzel tarifler yakaladım ki çok şanslı hissediyorum kendimi :) İlk defa reçel denedim, bana ilham kaynağı oldu sevgili @arzu.mutfakta
Onun bu harika tarifiyle yaptım ilk reçelimi. Hadi bakalım nasıl yapmışım ben bu lezzeti :)




Taze İncir Reçeli

Malzemeler


- 1 kg taze incir
- 600 gr. toz şeker
- Yarım limonun suyu
- 1 çay kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı su

Yapılışı;

- İncirlerin sap kısmı az kesilerek yıkanır ve süzgeçte beklenir.
- Geniş bir tencere içerisine tek sıra olarak yanyana dizilir.
- Üzerine toz şeker ve su ilave edilip kısık ateşte pişirilir.
- İncirleri bozmamak için karıştırmak yerine tencereyi sağa sola sallayarak reçelimizi karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca tereyağ ilave edilir.
- İncirler yumuşayıncaya kadar kaynamaya devam edilir.
- Reçelimiz kaynadıktan sonra limon suyu da ilave edilir ve 5 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır.
- Soğuduktan sonra kavanozlara doldurulup, buzdolabında tutulur.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder