25 Ağustos 2015 Salı

Fırında Tavuklu Kabak

 Selam ! Şimdi paylaşacağım tarif gayet sağlıklı olmakla beraber, diyet yemeği olarak da tabir edilebilir :) Kabak sever biri olarak ben bu tarifi çok tuttum ve sıklıkla yapacağıma eminim. Hele bir de işin içine beşamel sos giriyorsa, yapılan yemeğin kötü olma olasılığı sıfırdır. Hadi hemen tarife geçelim..
Fırında Tavuklu Kabak

Malzemeler
 4 adet aynı boyda kabak
 2 adet tavuk göğsü
 1 adet soğan
 2 adet çarliston biber
 2 diş sarımsak
 2 yemek kaşığı un
 500 ml süt
 150 gr rende taze kaşar peyniri
 1 yemek kaşığı tereyağ
 Tuz
 Karabiber
 Zeytinyağı

Hazırlanışı;
- Kabakları uzunlamasına 2’ye bölün, alt kısmından ince bir parça alın ki kabaklar tepside düzgün dursun. Kabakların içindeki çekirdekli kısmını bir kaşık yardımıyla alıp içlerinin havuz gibi olmasını sağlayın ve kabakları fırın tepsinize yada borcama alın.
- Üzerlerine tuz ve zeytinyağı gezdirdiğiniz kabakları 10-15 dakika 180 derece fırında yumuşatın.
- İç harç için tavuk etlerini küçük doğrayın. Soğan ve biberi yemeklik doğrayın. Sarımsağı ezin.
- Orta boy bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin, yağ kızınca tavukları ilave edin.
- Tavuklar renk aldığında biberleri ekleyin bir tur çevirin ve soğanı ilave edin.
- Soğan ve biber yumuşadığında unu ilave edin.
- Unun kokusu çıktığında tereyağını ve sarımsakları ekleyin ve bit tur çevirin.
- Süt, tuz ve karabiberi ekleyin ve kıvam alıncaya kadar pişirin.
- Tencereyi ateşten alıp içine rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip peynir tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Fırın tepsinize yerleştirdiğiniz kabakların içlerine bu harçtan doldurun, üzerlerine pul biber ve nane serpin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin.

 Çok lezzetli olmakla beraber hafif bir akşam yemeği tarifi paylaştım sizlerle, umarım sizde dener düşüncelerinizi paylaşırsınız. :) Sevgiyle kalın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder