Herkese merhabalar ! Uzun zamandır açmayı düşündüğüm bloğuma sonunda kavuştum :) Biraz mutluluk, biraz heyecan ve biraz da acemilik olacaktır ilk başlarda. Burada güzel lezzetleri, tabiri caizse sevgi ile yapılan yemekleri zevkle sizinle paylaşmak için buradayım. :) O zaman başlangıcı limonlu cheesecake tarifi ile yapalım. Hadi bakalım hepimiz mutfağımıza..
Limonlu Cheesecake Tabanı için; 2 paket eti burçak bisküvi
3-4 yemek kasığı tereyağ
Tabanın hazırlanışı;
Tereyağını tavada eritip ocaktan Alın ve ince çekilmiş Burçak bisküviyi tereyağına karıştırarak yedirin. Kelepçeli kek kalıbını açıp tabanına yağlı kağıt yerleştirip kelepçeyi Kapatın. Bisküviyi tereyağlı karışımı kalıbın tabanına iyice bastırın. Düzeltin ve buzdolabına koyun. Karışımı hazırlayana kadar beklesin.
Labneli karışım için; 4 paket (200 gr) labne peyniri
1 paket Sıvı krema
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 limonun sıkılmış suyu
Hazırlanışı; Ilk önce fırını 150 dereceye getirin ve fırının dibine bir kase su koyun fırın ısına dursun. Toz şekeri ve labne peynirini mikser ile 2-3 dakika çırpın. Sıvı kremayı ekleyip çırpmaya devam edelim. Un, nişasta, vanilya, limon suyu ve limon kabuğu rendesini de sırayla ilave edin. Hepsini güzelce kıvama gelene kadar çırpın. Oda ısısında olan yumurtaları da teker teker ilave edin. Ama fazlada çırpmayın. Karışım hazır olunca dolaptan kelepçeli kalıbı Çıkarın. Karışımı üzerine döküp fırına verin. Fırın saatini 50 dk kurun ve sonrasını kontrol edin. Pişince fırını açmayın. Kapatıp yarım saat içinde beklesin. Sonra Kapağı açıp bir yarım saat daha Öylece beklesin. Ondan sonra fırından çıkarıp ılımaya bırakın. O arada limon sosunuzu hazırlayın. 2 limonu sıkın üzerini su ile 1 su bardağa tamamlayıp tavaya dökün, üzerine 2 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kasığı Mısır nişastası döküp kaynayana kadar karıştırın. Soğumuş olan cheesecake üzerine dokun. Size tavsiyem bir gece önceden yapmanız, gerçekten tadı farkediyor.
Limonu dibine kadar hissediyorsunuz. Böylece harika bir lezzet ortaya çıkıyor. Umarım sizde deneyip tecrübelerinizi benimle paylaşırsınız. Hepinize mutlu günler dilerim. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder