26 Ağustos 2015 Çarşamba

Saçaklı Poğaça

 Herkese merhaba ! Pastanelerde sürekli gördüğüm bu saçaklı yada sakallı da deniyor sanırım poğaçayı ilk kez evde denedim ve de çok sevdim. Kaşar peynirli ve maydanozlu olarak yaptım ve her ikisi de hafif, gayet güzeldi. Görsel olarakta beni benden aldılar :) Sabah kahvaltısına, beş çayına ideal. Hemen yazıyorum tarifini..
Saçaklı Poğaça

Malzemeler

 1 su bardağı süt
 Yarım çay bardağı sıvı yağ
 1 paket instant maya veya yaş maya
 1 tatlı kaşığı tuz
 2 tatlı kaşığı şeker
 Aldığı kadar un (yaklaşık 2.5 su bardağı kadar)
İç harcı için;
 
100 g beyaz peynir
 Yarım paket krem yada labne peyniri
Üzeri için;
 1 yumurta sarısı
Süslemek için;
 Rendelenmiş kaşar peyniri
 İnce kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı;
Ilık süt, şeker, tuz, sıvıyağ ve maya karıştırılır, un azar azar eklenir ve çok yumuşak kıvamda hamur elde edilir. Yoğurulan hamur kabarana kadar ılık ortamda bekletilir. (20-30 dakika kadar)
- Kabaran hamur cevizden küçük bezeler koparılır, tepsiye dizilir ve tekrar kabarmaya bırakılır. (yaklaşık 1.5 saat bekletin.)
- Kabaran hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür ve fırına verilir.175 derece de üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Pişen poğaçalar soğutulur ve soğuduktan sonra bıçak yardımıyla ikiye ayırmayacak şekilde ortadan kesilir, içine hazırlanan peynirli harç sürülür.
- Kapatılan poğaçanın ağız kısmına da hafif peynirli harçtan sürülür ve rendelenmiş kaşar peynirine ve ince kıyılmış maydanoza batırılarak servis tabağına alınır.

Afiyet olsun. Sevgiyle kalın.. :)
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder