- Yarım limonun suyu
- 1/4 su bardağı krema
- 1/2 su bardağı tam yağlı süt
- 1/4 su bardağı sebze suyu (veya su)
- Tuz ve karabiber
Yapılışı;
Brüksel lahanalarını yıkayıp lekeli veya sararmış birkaç dış yaprağını koparın, kökünden de birazcık traşladıktan sonra ortadan ikiye kesin ve temiz bir mutfak havlusuna yayıp kurumalarını sağlayın.
Yapılışı;
Brüksel lahanalarını yıkayıp lekeli veya sararmış birkaç dış yaprağını koparın, kökünden de birazcık traşladıktan sonra ortadan ikiye kesin ve temiz bir mutfak havlusuna yayıp kurumalarını sağlayın.
Kapaklı geniş bir tavada veya tencerede tereyağını eritip Brüksel lahanalarını ekleyin ve orta yüksek ateşte lahanaların kesik tarafları kahverengileşene kadar kavurun (2-3 dakika). Uzun süre kavurup yumuşamalarına izin vermeyin.
Ardından ocağın altını kısıp krema, süt, sebze suyu, tuz ve karabiberini ekleyip kapağını kapatın ve yaklaşık 10 dakika, Brüksel lahanaları birazcık yumuşayıp karışımı içine çektiği anda ateşten alın.
Brüksel lahanalarını delikli bir kaşık yardımıyla servis tabağına alın. Tavada kalan sosun üzerine yarım limonun suyunu sıkıp tekrar ocağa alın ve 2-3 dakika sosu koyulaştırıp tuzu ve karabiberini ayarladıktan sonra Brüksel lahanalarının üzerine gezdirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder