28 Haziran 2017 Çarşamba
Kinoa'lı Kısır
Kinoa'nın başlıca faydaları:
İyi bir protein kaynağı
Besin değeri oldukça yüksek.
Tüm aminoasitleri, A, B, C, D, E ve K vitaminlerini içeriyor.
Lif oranı çok yüksek.
Yüksek oranda demir içeriyor.
İçerdiği kalsiyum bir bardak sütün içerdiği kalsiyumdan daha fazladır.
Sindirimi kolay
Yaşlanmayı geciktiriyor
Glutensiz
(Tarif idiltatari)
Kinoa'lı Kısır
Malzemeler
- 10 dal Maydanoz Yaprakları
- 10 dal Nane Yaprakları
- 1 demek Taze Soğan
- 1 adet Kuru Soğan
- 1 çorba kaşığı Domates Salçası
- 1 çorba kaşığı Biber Salçası
- 1/2 Limon Suyu
- 3 bardak haşlanmış Kinoa
- Zeytinyağı
- Tuz, Karabiber
Yapılışı;
Kinoa'yı pişirmeden önce bol su ile yıkayın. 1 ölçü kinoa için 2 ölçü kaynar su kullanın. Kaynayan suyun içerisine bir çimdik tuz eklenir ve yıkanan kinoalar suya konur. Su tekrar kaynayınca, ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapatın. 15 dk. sonra ocağın altını kapatın ve pişen kinoanızı bir çatal ile havalandırın.
Tavaya yağı koyun ve küçük küçük doğranmış soğanı kavurmaya başlayın. Kavrulan soğana salçalar eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulmaya devam edilir.
Daha sonra bu karışım kinoalara eklenir. Doğranan yeşillikler, tuz, karabiber, limon suyu ve az zeytinyağ da eklenerek birbirine karışana kadar karıştırılır. Sağlıklı kısır yapmak işte bu kadar basit. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder