Hindi Sote
Malzemeler
- 500 gr hindi eti (göğüs veya kalça, kuşbaşı doğranmış)
- 1 Orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 Adet yeşil biber
- 1 Adet kırmızı biber
- 3 Orta boy domates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz, karabiber, kimyon, kekik
Yapılışı;
Tavaya sıvıyağını döküp iyice kızdırdıktan sonra etlerimizi atıp,orta ateşte 5 dakika bir süre,etlerimiz mühürler gibi karıştırarak kızartıyoruz.
Sonra ateşi kısıp ,etler suyunu bırakıp, çekene kadar pişiriyoruz.Yapılışı;
Tavaya sıvıyağını döküp iyice kızdırdıktan sonra etlerimizi atıp,orta ateşte 5 dakika bir süre,etlerimiz mühürler gibi karıştırarak kızartıyoruz.
Suyunu çeken etlere minik doğradığımız soğanı ve tereyağınıda ilave edip 5 dakika bir süre kavuruyoruz.
Sonra doğradığımız biberleride ilave ediyoruz ve yine kısık ateşte, biberlerle birlikte pişirmeye devam ediyoruz.
Domateslerin kabuklarını soyup,rendeliyoruz ve sotenin içine alıyoruz.
Ezdiğimiz sarımsakları da ilave ediyoruz.
Tuzunu ve baharatlarınıda serptikten sonra karıştırıyoruz ve kısık ateşte,kapağı kapalı bir şekilde ,domatesleri suyunu salıp,etin içinde dağılana kadar pişiriyoruz.
Sıcak sıcak servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder