Kıymalı Nohutlu Karnabahar Yemeği
Malzemeler
- 500g karnabahar
- 150 gr. kıyma
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım su bardağı haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Yapılışı;
Öncelikle tencereye yağı ekleyip üzerine kıymayı koyun. Rengini değiştirince yemeklik doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun.
Soyup halka şeklinde doğradığınız havuçları ekleyin ve soğanlarla bir müddet daha kavurun.
Salçayı ilave edin, salça da kavrulduktan sonra temizleyip dallarına ayırdığınız karnabaharları ve nohutu tencereye ilave edin.
Malzemeleri karıştırdıktan sonra üzerini örtecek kadar sıcak su ilave ederek kısık ateşte karnabaharlar yumuşayana kadar pişirin.
Karnabahar yemeği servise hazır, beğeneceğinize eminim, şimdiden afiyet olsun.
Yapılışı;
Öncelikle tencereye yağı ekleyip üzerine kıymayı koyun. Rengini değiştirince yemeklik doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun.
Soyup halka şeklinde doğradığınız havuçları ekleyin ve soğanlarla bir müddet daha kavurun.
Salçayı ilave edin, salça da kavrulduktan sonra temizleyip dallarına ayırdığınız karnabaharları ve nohutu tencereye ilave edin.
Malzemeleri karıştırdıktan sonra üzerini örtecek kadar sıcak su ilave ederek kısık ateşte karnabaharlar yumuşayana kadar pişirin.
Karnabahar yemeği servise hazır, beğeneceğinize eminim, şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder