30 Ocak 2017 Pazartesi

Arpacık Soğanlı Et Kavurma


Arpacık Soğanlı Et Kavurma


Malzemeler

- 400 gram kuşbaşı doğranmış et
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 10 adet arpacık soğan
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
- Kekik
- Kimyon

Yapılışı;

- Derin bir tencereyi ocağa koyup kızdırın. Üzerine kuşbaşı doğranmış eti ekleyelim ve yüksek ateşte etler suyunu salana kadar kavuralım.
- Ardından 1 çay bardağı kadar sıcak su döküp, tencerenin kapağını kapatalım. Kısık ateşte etler yumuşayana kadar ara ara karıştırarak pişirelim.
- Pişen et kavurma üzerine tereyağ ekleyin ve 1 dakika kadar kavuralım.
- Üzerine 10 adet arpacık soğan ve baharatları ekleyin. Son olarak az miktar su ilavesi yapalım.
- Tencerenin kapağını kapatıp, 10-15 dakika daha pişirin.
- Pişen yemeğin üzerine ince doğranmış maydanoz serpiştirip, 1 kere karıştırın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder