31 Ocak 2017 Salı
Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye
Sevgili @birtutamkekik tarifiyle, teşekkürler.
Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye
Malzemeler
- 250 gr. margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı ince rendelenmiş kaşar peynir
- 1 tutam dereotu (ince doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 fincan çörekotu (hamura eklenecek)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 adet yumurta (sarıları üzerine, beyazlar hamura)
- Aldığı kadar un
Yapılışı;
- Oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve un hariç diğer malzemeler güzelce karıştırılır.
- Un azar azar kontrollü bir şekilde, kulak memesi kıvamına gelinceye kadar ilave edilir ve yoğrulur.
- Hamur yarım saat dinlendirilir.
- Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dilediğiniz şekil verilip, aralıklarla dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar, yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder