Denenmesi gereken harika lezzet! Sevgili @tatlimutfak tarifiyle, teşekkürler.
Mini Rulo Pasta
Malzemeler
Pandispanya İçin;
- 4 adet büyük yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
Krema İçin;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı un
- 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt
- 1 paket toz krem şanti
İçerisi için;
- Muz veya çilek
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Yapılışı;
- Pandispanya için yumurta ve şekerleri köpürene kadar çırpın. Uzun çırpmaya özen gösterin, iyice kabarsın.
- Çırpma işlemi bitince un ve vanilyayı da ekleyerek karıştırın. (çırpmayın) - Hazırladığınız harcı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün ve düzeltin. - Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 10 dk ya yakın pişirin.
- Krema için, orta boy bir tencereye yumurta sarısı, toz şeker, un, nişasta, vanilya ve sütü koyarak çırpma teli ile çırpın ve ocağa alıp pişirin.
- Krema ılındıktan sonra krem şantiyi ekleyin ve çırpın. (çok katı olur ise süt ekleyerek açabilirsiniz) Kremanın sıvı olmamasına özen gösterin.
- Pişen pandispanya da ılındıktan sonra yağlı kağıdından ayırın. - Pandispanyanın kısa kenarından ortadan ikiye bölün. Uzun kenarlarından ise 5’e bölerek parçalar elde edin.
- Kestiğiniz parçalara önce krema sürün ardından muzunu koyarak rulo şeklinde sarın.
- Üzerini de pudra şekeri ve çilek ile süsleyin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder