28 Ocak 2017 Cumartesi
Pırasalı Midye Börek
Pırasalı Midye Börek
Malzemeler
- 6 adet yufka
İç harcı için;
- Pırasa
- Zeytinyağ
- Tuz, kırmızı toz biber, pul biber, karabiber ve kuş üzümü
Yufkaları ıslatmak için;
- Süt
- Sıvıyağ
- 1 adet yumurta
Yapılışı;
- Öncelikle iç harcı hazırlayıp ılıtın. Bunun için tencereye zeytinyağını koyun ve yıkayıp doğradığınız pırasaları ekleyip kavurun.
- Pırasalar yumuşayınca içine baharatlarını koyup ocağın altını kapatın ve kuş üzümlerini ilave ederek karıştırın.
- Yufkaları ıslatmak için süt, sıvıyağ ve yumurtayı güzelce karıştırın.
- Her bir yufkayı 4 eşit parçaya bölün ve midye şekli verin. Bütün yufkaları hazırladıktan sonra üzerlerine kalan sütlü harçtan ve yumurta sarısından sürüp haşhaş ya da çörekotu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
(Fırına girmeden önceki hali.)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder