28 Ocak 2017 Cumartesi

Pırasalı Midye Börek


Pırasalı Midye Börek


Malzemeler

- 6 adet yufka

İç harcı için;

- Pırasa
- Zeytinyağ
- Tuz, kırmızı toz biber, pul biber, karabiber ve kuş üzümü

Yufkaları ıslatmak için;

- Süt
- Sıvıyağ
- 1 adet yumurta

Yapılışı;

- Öncelikle iç harcı hazırlayıp ılıtın. Bunun için tencereye zeytinyağını koyun ve yıkayıp doğradığınız pırasaları ekleyip kavurun.
- Pırasalar yumuşayınca içine baharatlarını koyup ocağın altını kapatın ve kuş üzümlerini ilave ederek karıştırın.
- Yufkaları ıslatmak için süt, sıvıyağ ve yumurtayı güzelce karıştırın.
- Her bir yufkayı 4 eşit parçaya bölün ve midye şekli verin. Bütün yufkaları hazırladıktan sonra üzerlerine kalan sütlü harçtan ve yumurta sarısından sürüp haşhaş ya da çörekotu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
 

Afiyet olsun.



(Fırına girmeden önceki hali.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder