30 Ocak 2017 Pazartesi
Pastane Poğaçası
Pastane Poğaçası
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 38 gr. yaş maya
- 54 gr. şeker (1/4 su bardağı çok az fazlası)
- 19 gr. tuz (1 tatlı kaşığı + 1 çay kaşığı)
- 110 ml su (1/2 su bardağı)
- 468 gr. alba yağ
- 750 gr. un (5 tam su bardağı + 1/3 su bardağı)
Yapılışı;
- Öncelikle bir kaba yaş mayayı ufalayıp üzerine su, tuz, şeker ve yumurtayı ekleyip karıştıralım. Üzerine yağımızı da ufalayarak ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamında, ele yapışmayan bir hamur elde edelim ve yarım saat kadar beklemeye alalım.
- Daha sonra şekillendirme işlemine geçelim. İstersiniz içerisine peynir, zeytin ezmesi vs. eklenebilir.
- Tepsiye dizdikten sonra da 30-45 dakika kadar beklemeye alalım. Yumurta sarısı içerisine bir çimdik pudra şekeri eklerseniz daha da parlayacağını da belirteyim. :) Yumurta sarısı sürüp çatalın ters tarafıyla şekil verelim.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Not;
Alba yağ konusuna da az değineceğim, bu yağ genelde pastacılık malzemeleri satan yerlerde olur ve 2. 5 kg şeklindedir. Eğer bulmakta sıkıntı çekerseniz.Margarinin erimiş tekrar katılaşmış hali ile de yapılabilir.
Soğuyan poğaçaları tekrar ısıtmak için tavaya koyup, kapak kapatıp kısık ateşte ısıtılabilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder