30 Ocak 2017 Pazartesi

Yabani İncir Reçeli

Sevgili @mutfaksirlari  Nilay hanım tarifiyle, teşekkürler.

İncir Reçeli

Malzemeler

- 50 adet soyulmuş yabani incir (deli incir)
- 4 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 2 adet karanfil
- 1 tatlı kaşığından biraz az limon tuzu
- 4 su bardağı su

Yapılışı;

- Soyulmuş incirleri yıkayın ve incirleri suyun içine batıncaya kadar haşlayın.
- Haşlanan incirleri süzün ve soğuduğunda avucunuzun içinde patlatmadan sıkın ve acı suyunu akıtın. Suyunu sıktığınız incirleri bir su yıkayıp tekrar suyunu sıkın.
- 2 su bardağı su, 4 su bardağı toz şeker ve karanfilleri geniş bir tencereye alın, yüksek ateşte şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırarak kaynatın.
- Şerbet kaynayınca altını kısın ve şerbet kıvam alıncaya kadar kaynatın. Kıvama gelen şerbete limon tuzunu ekleyin ve karıştırın.
- Şerbete karışıma incirleri ekleyin ve hafifçe karıştırın. 10-15 dakika daha kısık ateşte kaynatıp ocaktan alın.
- Reçeli kavanozlara paylaştırın ve kapağını sıkıca kapatın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder