30 Ocak 2017 Pazartesi

Yumuşak Çatlak Kurabiye



Yumuşak Çatlak Kurabiye


Malzemeler

- 225 gr bitter çikolata
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 2 adet yumurta
- 2/3 su bar. esmer ya da beyaz şeker
- 3/4 su bar. un
- 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz

Yapılışı;

- Mikrodalga var ise, ısıya dayanıklı cam kaseye çikolatalar küçük küçük kırılıp, tereyagda eklenerek, ara ara çıkarılıp karıştırılarak eritilir. Bu işlemi benmari usulüde yapabilirsiniz.
- Ayrı bir yerde un, tuz, kabartma karıştırılır. Çırpma kabında yumurta ve şeker eklenerek, şeker eriyene kadar çırpılır. Çikolata karışımı eklenerek tekrar karıştırılır.
- Son olarak un karışım eklenir ve karışana kadar düşük hızda karıştırılır.
- Buzdolabında yarım saat kadar bekletilir.
- Sonra yaglı kagıt serilmiş tepsiye dondurma kaşıgı ile aralıklarla dizilir.
- Önceden ısıtılımış fırında 10 dakika kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder