Magnolia
Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 kahvesi fincanı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 adet vanilya
- 1 kutu krema ( 200 ml)
- 2 paket burçak bisküvi ya da bebe bisküvisi
Süslemek için;
- Muz, çilek, kivi vs.
Yapılışı;
- Önceliklei bisküviyi rondoda toz haline getirin.
- Tencereye süt, tozşeker, nişasta, un, vanilya ve yumurta sarıları koyup, koyulaşıncaya kadar karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.
- Pişen muhallebi soğumaya bırakılır.
- Soğuyunca içerisine krema eklenerek çırpma teliyle homojen bir karışım olana kadar karıştırılır.
- Geniş, derin bardak ya da kaselerin dibine öncelik 2 yemek kaşığı bisküvi koyup, kenarlarına dilimlenmiş meyveler dizilir.
- Üzerine 1 kepçe muhallebi eklenir, tekrar 1 kaşık bisküvi ve tekrar puding koyun bu şekilde pudingi paylaştırıp bitirin.
- Tatlının en üstünü de kalan bisküvilerinizi paylaştırak kapatın.Tatlınızı bitirin.
- Üzerini meyve dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
- Buzdolabında 4-5 saat dinlendirip, servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder