30 Ocak 2017 Pazartesi
Kuşbaşılı Enginar
Kuşbaşılı Enginar
Malzemeler
- 350 gr. Kuşbaşı
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 ufak boy kuru soğan
- 6-8 adet enginar
- Yarım demet dereotu
- 1 adet yağlı kağıt
- Tuz
- Karabiber
Enginar kararmaması için;
- Su
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım limon suyu
Yapılışı;
- Öncelikle enginarların kararmaması için bir kap içine suya, un, tuz, limon suyu ekleyip enginarları bunun içine alalım.
- Bir tencerede tereyağını eritip, etleri içine atıp, biraz çevirelim. Tencerenin kapağını kapatalım ve etler suyunu bırakıp çekinceye kadar arada bir karıştırarak pişirelim. 1 su bardağı sıcak su ilave edip, tencerenin kapağını yine kapatalım. Kaynayınca oluşan köpükleri kevgirle alıp ateşi kısalım ve ağır ateşte pişmeye bırakalım. Etler yumuşayınca ateşi kısalım ve soğanın kabuğunu soyup, ortadan 2’ye keselim ve etlerin içine koyalım. Ağzı açık olarak biraz suyunu çektirelim.
- Enginarları bastığınız sudan alıp 4 eşit parçaya bölerek, etlerin üzerini kaplayacak şekilde dizelim. Enginarların iç kısmı üste bakmalı ve 2. Sırada iç kısımları altta kalmalı. Tuzu üzerine serpelim. Yağlı kağıdı tencerenin içini kaplayacak şekilde ölçüp keselim. Üzerine bir kaç ufak delik açın (kürdan yardımıyla) ve enginarların üstüne kapatalım. 2 su bardağı sıcak suyu üzerine dökelim. Su kağıdın deliklerinden içeri geçecektir. :)
- Kağıdın üzerine bir kapak kapatın. Tencerenin kapağını da kapayarak önce harlı ateşte, kaynayınca da ağır ateşte pişmeye bırakalım. Eğer gerekirse sıcak su ilave edilebilir. Pişince ateşten alalım. Eğer hemen servis yapmayacaksanız kapağını açmayın. Böylece enginarlar kararmaz.
- Servis yaparken yemeğin sıcak olmasına dikkat edin. İç kapağı bastırarak yemeğin suyunu bir kaba süzerek alalım. Yemeği servis tabağına altı üste gelecek şekilde çevirelim. Suyunu üstüne gezdirerek dökün. Kıyılmış dereotu serperek servis yapın.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder