30 Ocak 2017 Pazartesi

Çilekli Tart

 Sevgili @misketlimonum tarifiyle, teşekkürler.

Çilekli Tart

Malzemeler

Tart hamur için;


- 150 gr. küp küp doğranmiş tereyağ
- 3 yemek kasigi pudra sekeri
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarisi
- 2 su bardagi un

Kremasi icin;

- 2 su bardagi sut
- 3 yemek kasigi seker
- 3 yemek kasigi nişasta

Yapılışı;

- Önce tereyağ ve pudra şekeri robotta kariştirilir. Sonra diger malzemeler de eklenir ve hamur haline gelene kadar kariştirilir.
- Hamuru strece sarip 15 dk. buzdolabina kaldirilir.
- Sonra benim 6 tane kabım oldugu icin 6 esit parcaya boldum hamuru ve yagli kagit uzerinde merdane yardımıyla acilir.
- Kaplara yerlestirilerek oncesen isitilmis 160 derece firinda 15-20 dakika pisirilir.
- Ufak tencereye konarak karistirilarak pisirilir. Sogumaya birakilir.
- Soguyunca icerisine 1 yemek kasigi tereyag, 1 paket vanilya ve 2 yemek kasigi toz krem santi eklenip mikser ile cirpilir.
- Firindan cikip sogumus olan tartlarin uzerine sıkma torbasi yardimiyla paylastirilir. Mevsim meyveleri ile suslenir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder